Tacomarinerad strömming

Tacomarinerad strömming.

Publicerat:

Tillagningstid:

Strömming är bland det bästa, billigaste djurproteinet man kan äta. Strömming är också en fisk som är lätt att tillreda. I Michael Björklunds tortillas får du nya smaker i en bekant förpackning.

Ingredienser

4portioner

  • 16
    strömmingsflundror (utvikt strömmingsfilé)
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2msk
    tacokrydda
  • 2msk
    crème fraiche
  • ½dl
    majonnäs
  • 1
    ägg
  • ströbröd till panering
  • smör till stekning
  • 2dl
    finskuren sallad
  • 2msk
    finskuren rödlök
  • 2
    tomater i bitar
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Vitlökscréme

  • 1dl
    crème fraiche
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    finskuren persilja eller koriander
  • salt

Så lagar du

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.

  1. Blanda senap, tacokrydda, crème fraiche, majonnäs och ägg, krydda blandningen med salt och peppar.
  2. Klipp loss ryggfenorna från strömmingsfiléerna med en sax. Marinera filéerna i blandningen. Tacosmaken blir starkare ju längre strömmingen marineras. Den kan gott ligga i marinad några dygn om man har tid.
  3. Panera strömmingsfiléerna i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smör i en panna. Salta lite extra.
  4. Lägg strömmingen i en tortilla med sallad, rödlök, tomat och vitlökscrème. Rulla ihop och njut.

Vitlökscrème

  1. Finhacka vitlök och krossa den med kniv.
  2. Skär persilja eller koriander.
  3. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!