Tacomarinerad strömming

Publicerat:
2023-11-15Tillagningstid:
Strömming är bland det bästa, billigaste djurproteinet man kan äta. Strömming är också en fisk som är lätt att tillreda. I Michael Björklunds tortillas får du nya smaker i en bekant förpackning.
Ingredienser
4portioner
- 16strömmingsflundror (utvikt strömmingsfilé)
- 1mskdijonsenap
- 2msktacokrydda
- 2mskcrème fraiche
- ½dlmajonnäs
- 1ägg
- ströbröd till panering
- smör till stekning
- 2dlfinskuren sallad
- 2mskfinskuren rödlök
- 2tomater i bitar
- salt
- nymalen vitpeppar
Vitlökscréme
- 1dlcrème fraiche
- 1vitlöksklyfta
- 1mskfinskuren persilja eller koriander
- salt
Så lagar du
OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.
- Blanda senap, tacokrydda, crème fraiche, majonnäs och ägg, krydda blandningen med salt och peppar.
- Klipp loss ryggfenorna från strömmingsfiléerna med en sax. Marinera filéerna i blandningen. Tacosmaken blir starkare ju längre strömmingen marineras. Den kan gott ligga i marinad några dygn om man har tid.
- Panera strömmingsfiléerna i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smör i en panna. Salta lite extra.
- Lägg strömmingen i en tortilla med sallad, rödlök, tomat och vitlökscrème. Rulla ihop och njut.
Vitlökscrème
- Finhacka vitlök och krossa den med kniv.
- Skär persilja eller koriander.
- Smaka av med salt.