Ingredienser
5 - 6portioner
Pajdeg
- 75gsmör, tärnat
- 1dlcrème fraiche
- 4dlvetemjöl (eller dinkel)
- 1dlsesamfrön (vita eller svarta)
- 1/2 tsksalt
- 3mskvatten
Fyllning
- 500gköttfärs
- 1påse(ar)tacokryddor
- 1dlvatten
- 1paketcocktailtomater, halverade
- 2dlcrème fraiche
- ½dlmajonnäs
- 100gost, riven, ca 2 dl
- rapsolja till stekning
Till servering
- 1dljalapeños, inlagda
- 1ströd lök, hackad
- 1stsalladshuvud, hackat
- 2 stavokado, i bitar
- krossade nachos
- 1burk(ar)tacosalsa, ca 200 g
Så lagar du
1. Smöra en stor pajform (26-30 cm i diameter). Mixa hastigt ihop samtliga ingredienser till pajdegen och knåda till en boll, ta i mer mjöl om degen är kladdig. Kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med deg. Nagga och ställ i kylen ca 15 minuter.
2. Förbered fyllningen: Stek färsen i olja, häll på kryddmix och vatten, låt koka tills vattnet avdunstat. Ställ åt sidan.
3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 8-10 minuter.
4. Blanda crème fraiche och majonnäs. Fyll pajskalet med färs, lägg på tomat, majonnäsröra och toppa med riven ost. Grädda ca 10 minuter. Lägg på önskade tillbehör eller servera i separata skålar.