Tacopaj extra allt

Tacosbord.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

5 - 6portioner

Pajdeg

  • 75g
    smör, tärnat
  • 1dl
    crème fraiche
  • 4dl
    vetemjöl (eller dinkel)
  • 1dl
    sesamfrön (vita eller svarta)
  • 1/2 tsk
    salt
  • 3msk
    vatten

Fyllning

  • 500g
    köttfärs
  • 1påse(ar)
    tacokryddor
  • 1dl
    vatten
  • 1paket
    cocktailtomater, halverade
  • 2dl
    crème fraiche
  • ½dl
    majonnäs
  • 100g
    ost, riven, ca 2 dl
  • rapsolja till stekning

Till servering

  • 1dl
    jalapeños, inlagda
  • 1st
    röd lök, hackad
  • 1st
    salladshuvud, hackat
  • 2 st
    avokado, i bitar
  • krossade nachos
  • 1burk(ar)
    tacosalsa, ca 200 g

Så lagar du

1. Smöra en stor pajform (26-30 cm i diameter). Mixa hastigt ihop samtliga ingredienser till pajdegen och knåda till en boll, ta i mer mjöl om degen är kladdig. Kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med deg. Nagga och ställ i kylen ca 15 minuter.

2. Förbered fyllningen: Stek färsen i olja, häll på kryddmix och vatten, låt koka tills vattnet avdunstat. Ställ åt sidan.

3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 8-10 minuter.

4. Blanda crème fraiche och majonnäs. Fyll pajskalet med färs, lägg på tomat, majonnäsröra och toppa med riven ost. Grädda ca 10 minuter. Lägg på önskade tillbehör eller servera i separata skålar.

Dela det här receptet med dina vänner!