Tacopiroger

Publicerat:
2016-02-26Tillagningstid:
Frasiga piroger med världens godaste fyllning, perfekt partymat eller att ta med som matsäck.
Ingredienser
16portioner
- 1strulle kyld smördeg
- 2stmorötter, grovt rivna
- 200grester av carnitas (eller tacofärs)
- 2dlost, riven (du kan blanda tex hårdost & färskost)
- 2-3mskchilisås eller tacosalsa
- olja till stekning
Till pensling
- 1stägg
- sesamfrön, hel spiskummin
Så lagar du
1. Fräs morötter i olja, blanda ner tacofärs och chilisås. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela smördegen i 4 bitar på längden och sedan 4 gånger på tvären.
3. Pensla lite ägg på kanterna, lägg på fyllning och ost, vik ihop och försegla genom att trycka ihop kanterna.
4. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrön/spiskummin. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter till paketen är vackert gyllene och degen genomgräddas.