Tacosoppa med avokado och gräddfil

Publicerat:
2020-04-29 Den här soppan är värmande och smakrik, utan att orsaka paltkoma.
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök, hackad
- 3vitlök, hackade
- 1-2tsksambal oelek, chilipasta
- 5cmfärsk ingefära, riven
- 2burk(ar)hela tomater, skalade
- 1burk(ar)kikärtor, kokta och sköljda
- 8dlvatten
- buljongtärning, grönsaks
- salt och svartpeppar
- socker
- olja, till stekning
Tillbehör -välj dina egna favoriter
- nachos, eller strimlade tortillas stekta i olja
- avokado+lime
- röd lök
- gräddfil
- riven ost, fetaost
- grönsaker, tex stjälkselleri, morot, majs
- koriander, färsk
Så lagar du
1. Fräs lök, vitlök, sambal och ingefära i olja utan att det får färg. Tillsätt tomater, kikärtor, vatten och buljong.
2. Låt koka 5-10 minuter. Förbered tillbehören (nedan) under tiden. Mixa soppan slät, smaka av med salt, peppar och socker. Servera med önskade tillbehör.