Tagliatelle med gorgonzolakräm och ankbröst

Publicerat:
2017-11-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400gtagliatelle, gärna hemgjord grönkålspasta (se relaterat recept)
- 250ggrönkål
- 1mskolivolja
- ½tskflingsalt
- 2ankbröst
- salt och peppar
- 200ggorgonzola
- 2dlgrädde
- ½dlrostade hasselnötter, finhackade
Så lagar du
Grönkålschips
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skölj och torka grönkålen och repa i lagom stora bitar. Lägg på en plåt. Ringla över olivolja och massera in oljan lite lätt. Strö över flingsalt.
3. Rosta grönkålen mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Passa så den inte bränns. Sänk sedan ugnen till 120 grader.
Ankbröst
1. Gnid in ankbrösten med salt och peppar. Skär ett rutmönster i fettlagret.
2. Stek dem med fettsidan nedåt i ca 4 minuter, vänd och stek 2 minuter till på andra sidan.
3. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek i ugnen i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 60 grader.
4. Låt ankbrösten vila i folien i några minuter. Skär det i tunna skivor vid servering.
Gorgonzolakräm
1. Värm upp grädden i en liten kastrull. Skär gorgonzola i bitar och smält ner i grädden. Håll varmt till servering.
Servering
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Blanda med gorgonzolakrämen.
2. Lägg upp på tallrik och toppa med skivor av anka, grönkålschips och hackade hasselnötter.