Tagliatelle med rostad tomatsås och burrata

Publicerat:
2017-11-08Tillagningstid:
Enkel pastasås som görs extra lyxig med den allra godaste av mozzarellaostar – den gräddslungade burratan!
Ingredienser
4portioner
- 400gpasta, gärna hemgjord citronpasta (se relaterat recept)
- 500gkörsbärstomater
- 3vitlöksklyftor
- olivolja
- 2skiva(or)dagsgammalt ljust bröd
- 250gburrata
- 3mskkapris
- 1dlolivolja till stekning
- 2mskextra virgin olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Dela körsbärstomaterna på hälften och sprid ut på en plåt. Hacka vitlöken och strö över. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka en timme.
3. Hetta upp ½ dl olivolja i en stekpanna. Riv bröd i frimärksstora bitar och fräs dem krispiga i oljan. Lägg åt sidan på hushållspapper.
4. Fyll på med olivolja i stekpannan och stek även kaprisen krispig. Lägg åt sidan på hushållspapper.
Servering
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
2. Vänd pastan med de rostade tomaterna i en skål. Strö över bröd och kapris och bryt tillslut burratan och lägg på pastan. Servera med detsamma.