Tång- och gräddstuvad kålrabbi med tre sorters tång

Tång- och gräddstuvad kålrabbi med tre sorters tång

Publicerat:

Tillagningstid:

Huvudrätt i Niklas Ekstedts ”Nobelmeny 2071”.

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    gräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi
  • 100g
    sockertång
  • 100g
    blåstång
  • 5g
    tryffeltång
  • 1
    bunt späda salladsblad

Gräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi

  • 2-4st
    kålrabbi
  • 2dl
    havregrädde
  • 50g
    brässerad blåstång
  • ½msk
    majsstärkelse

Grillad sockertång

  • 100g
    sockertång
  • 2msk
    rapsolja

Brässerad blåstång

  • 150g
    blåstång
  • 1liter
    grönsaksbuljong
  • 1msk
    lönnsirap
  • 1tsk
    äppelcidervinäger

Så lagar du

  1. Värm kålrabbin i alggrädden och toppa med tre sorters tång.

Gräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi

  1. Lägg hela kålrabbi i glöden ca 30 minuter, vänd efter halva tiden (alternativt i ugn på 200 grader) prova med en potatissticka om den är mjuk i mitten.
  2. Svalna, skala och skär i bitar, ca 3x3 cm.
  3. Hacka den brässerade blåstången grovt. Koka upp med havregrädde och red av med majsstärkelse till kräm.
  4. Vänd ned kålrabbin i alggrädden.

Grillad sockertång

  1. Skölj tången noga i kallt vatten.
  2. Grilla tången över glöden.
  3. Pensla med oljan.

Brässerad blåstång

  1. Koka blåstången mjuk i grönsaksbuljongen, ca 15 minuter.
  2. Lyft upp ur buljongen och blanda med lönnsirap och vinäger.

Dela det här receptet med dina vänner!