Tång- och gräddstuvad kålrabbi med tre sorters tång

Publicerat:
2021-12-09Tillagningstid:
Huvudrätt i Niklas Ekstedts ”Nobelmeny 2071”.
Ingredienser
4portioner
- 5dlgräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi
- 100gsockertång
- 100gblåstång
- 5gtryffeltång
- 1bunt späda salladsblad
Gräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi
- 2-4stkålrabbi
- 2dlhavregrädde
- 50gbrässerad blåstång
- ½mskmajsstärkelse
Grillad sockertång
- 100gsockertång
- 2mskrapsolja
Brässerad blåstång
- 150gblåstång
- 1litergrönsaksbuljong
- 1msklönnsirap
- 1tskäppelcidervinäger
Så lagar du
- Värm kålrabbin i alggrädden och toppa med tre sorters tång.
Gräddstuvade alger med glödbakad kålrabbi
- Lägg hela kålrabbi i glöden ca 30 minuter, vänd efter halva tiden (alternativt i ugn på 200 grader) prova med en potatissticka om den är mjuk i mitten.
- Svalna, skala och skär i bitar, ca 3x3 cm.
- Hacka den brässerade blåstången grovt. Koka upp med havregrädde och red av med majsstärkelse till kräm.
- Vänd ned kålrabbin i alggrädden.
Grillad sockertång
- Skölj tången noga i kallt vatten.
- Grilla tången över glöden.
- Pensla med oljan.
Brässerad blåstång
- Koka blåstången mjuk i grönsaksbuljongen, ca 15 minuter.
- Lyft upp ur buljongen och blanda med lönnsirap och vinäger.