Pintxos på avokado, mango och rökt mandel

Pintxos på avokado, mango och rökt mandel.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk och fräsch tapas med crunch av mandel.

Ingredienser

  • 2st
    avokado, lätt omogna
  • 1st
    mango, skalad
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 2msk
    olivolja
  • 3msk
    rökt mandel, hackad
  • 1st
    lime
  • färsk koriander
  • ½st
    baguette

Så lagar du

1. Skala mango och avokado. Riv på grövsta på rivjärnet runt kärnan. Kryda med salt, chili och svartpeppar utan att blanda.

2. Rosta brödet och  toppa med avokado och mango. Riv limeskal över och pressa lite juice. Toppa med hackad mandel och lite koriander.

Dryckestips till pintxos

Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.

Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä. 

Lågalkoholöl  - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.

Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!