Pintxos på avokado, mango och rökt mandel

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
- 2stavokado, lätt omogna
- 1stmango, skalad
- 1tskchiliflakes
- 2mskolivolja
- 3mskrökt mandel, hackad
- 1stlime
- färsk koriander
- ½stbaguette
Så lagar du
1. Skala mango och avokado. Riv på grövsta på rivjärnet runt kärnan. Kryda med salt, chili och svartpeppar utan att blanda.
2. Rosta brödet och toppa med avokado och mango. Riv limeskal över och pressa lite juice. Toppa med hackad mandel och lite koriander.
Dryckestips till pintxos
Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.
Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä.
Lågalkoholöl - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.
Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.