Pintxos på karljohan och rotselleri

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
Hösten bästa smaker i en och samma munsbit.
Ingredienser
- 200gkarljohansvamp
- 100ggul lök, finhackad
- 1strotselleri
- 1stäpple (gärna ingrid marie)
- 3mskäppelcidervinäger
- 3mskolivolja
- smörgåskrasse
- salt och svartpeppar
- ½stbaguette
Så lagar du
1. Stek hälftena svampen med löken i lite smör. Mixa till slät kräm och smaka av med salt och peppar.
2. Tärna resten av svampen och koka hastigt i saltat vatten. Blanda med äppelcidervinäger, äpple och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Skala och skiva rotselleri tunt och koka hastigt i lättsaltat vatten. Stryk brödet med karljohankräm. Toppa med karljohan, äpple och krasse. Avsluta med tunna skivor selleri och vinägrett.