Pintxos på karljohan och rotselleri

Pintxos på karljohan och rotselleri.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hösten bästa smaker i en och samma munsbit.

Ingredienser

  • 200g
    karljohansvamp
  • 100g
    gul lök, finhackad
  • 1st
    rotselleri
  • 1st
    äpple (gärna ingrid marie)
  • 3msk
    äppelcidervinäger
  • 3msk
    olivolja
  • smörgåskrasse
  • salt och svartpeppar
  • ½st
    baguette

Så lagar du

1. Stek hälftena svampen med löken i lite smör. Mixa till slät kräm och smaka av med salt och peppar.

2. Tärna resten av svampen och koka hastigt i saltat vatten. Blanda med äppelcidervinäger, äpple och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Skala och skiva rotselleri tunt och koka hastigt i lättsaltat vatten. Stryk brödet med karljohankräm. Toppa med karljohan, äpple och krasse. Avsluta med tunna skivor selleri och vinägrett.

Dela det här receptet med dina vänner!