Pintxos på marinerade musslor och salsa verde

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
- 1kghjärtmusslor
- 1kgblåmusslor
- 50gspenat
- 50gpersilja
- 1mskdijonsenap
- 3mskolivolja
- ½ströd chili
- ½stsurdegsbaguette
Så lagar du
1. Värm en kastrull. Ringla i lite olja och stek musslor under lock tills de öppnar sig. Lyft och plasta. Plocka och marinera med finhackad chili, olivolja, salt och svartpeppar.
2. Mixa spenat, persilja med senap. Tillsätt kall olivolja under mixning till slät grön kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Skär brödet i cm-tjocka skivor. Stryk brödet med salsa verde. Toppa med musslor.
Dryckestips till pintxos
Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.
Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä.
Lågalkoholöl - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.
Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.