Pintxos på marinerade musslor och salsa verde

Pintxos på marinerade musslor och salsa verde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Plockmat med smak av hav och land.

Ingredienser

  • 1kg
    hjärtmusslor
  • 1kg
    blåmusslor
  • 50g
    spenat
  • 50g
    persilja
  • 1msk
    dijonsenap
  • 3msk
    olivolja
  • ½st
    röd chili
  • ½st
    surdegsbaguette

Så lagar du

1. Värm en kastrull. Ringla i lite olja och stek musslor under lock tills de öppnar sig. Lyft och plasta. Plocka och marinera med finhackad chili, olivolja, salt och svartpeppar.

2. Mixa spenat, persilja med senap. Tillsätt kall olivolja under mixning till slät grön kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Skär brödet i cm-tjocka skivor. Stryk brödet med salsa verde. Toppa med musslor.

Dryckestips till pintxos

Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.

Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä. 

Lågalkoholöl  - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.

Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!