Pintxos på paprika, hasselnöt och timjan

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
- 3stpaprika
- 3stgul lök, skalad
- 50ghasselnötter, grovt hackade
- ½kruk(or)timjan
- ½stbaguette
- olivolja
- salt och peppar
- ev. lite sherryvinäger
Så lagar du
1. Strimla paprika och lök. Repa i timjan och smaka av med salt, svartpeppar och olivolja. Blanda med hasselnötter i en ugnsfastform och rosta i ugn under lock elelr aluminiumfolie på 150 grader tills paprika och lök är mjuk. Smaka av med sherryvinäger.
2. Stryk rikligt på bröd.
Dryckestips till pintxos
Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.
Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä.
Lågalkoholöl - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.
Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.