Pintxos på paprika, hasselnöt och timjan

Pintxos på paprika, hasselnöt och timjan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Paprika och hasselnötter funkar oväntat bra ihop!

Ingredienser

  • 3st
    paprika
  • 3st
    gul lök, skalad
  • 50g
    hasselnötter, grovt hackade
  • ½kruk(or)
    timjan
  • ½st
    baguette
  • olivolja
  • salt och peppar
  • ev. lite sherryvinäger

Så lagar du

1. Strimla paprika och lök. Repa i timjan och smaka av med salt, svartpeppar och olivolja. Blanda med hasselnötter i en ugnsfastform och rosta i ugn under lock elelr aluminiumfolie på 150 grader tills paprika och lök är mjuk. Smaka av med sherryvinäger.

2. Stryk rikligt på bröd.

Dryckestips till pintxos

Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.

Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä. 

Lågalkoholöl  - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.

Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!