Pintxos på tomat, kryddpeppar och sardell

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
- 100gtomat
- ½dlcreme fraiche
- ½dlgrädde
- 1stknivsudd kryddpeppar
- 10stsardeller
- färsk basilika
- ½stbaguette
Så lagar du
1. Vispa creme fraiche och grädde med kryddpeppar och salt.
2. Rosta brödet och stryk med vitlök. Toppa med tomat marinerad i olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med sardeller, kryddpepparkräm och basilika.
Dryckestips till pintxos
Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.
Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä.
Lågalkoholöl - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.
Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.