Pintxos på tomat, kryddpeppar och sardell

Pintxos på tomat, kryddpeppar och sardell.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sältan i sardellen passar perfekt till tomatens syrliga sötma.

Ingredienser

  • 100g
    tomat
  • ½dl
    creme fraiche
  • ½dl
    grädde
  • 1st
    knivsudd kryddpeppar
  • 10st
    sardeller
  • färsk basilika
  • ½st
    baguette

Så lagar du

1. Vispa creme fraiche och grädde med kryddpeppar och salt.

2. Rosta brödet och stryk med vitlök. Toppa med tomat marinerad i olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med sardeller, kryddpepparkräm och basilika.

Dryckestips till pintxos

Sherry - Fino Inocente 15 %, Jerez, Spanien (nr 8202) 69 kr (375 ml)
Snustorr, uppfriskande smak av vitt bröd, äpple, mandel och citron.

Torr cider - Mendiola Sidra Natural Astarbe Sagardotegia 6,5 %, Baskien, Spanien (nr 11987) 70 kr (750 ml)
Extremt frisk, syrlig smak med spännande doft som påminner lite om brödjäst, lagårdsbacke, jord, mogna äpplen och trä. 

Lågalkoholöl  - Sundancer Summer Session 2,7 %, To Øl, Danmark
Fruktig doft av citron. Smaken är lätt, frisk, fruktig och örtig med lite välgörande beska på slutet.

Smaksatt vatten - Äpple och citron
Lättklunkat, uppfriskande med nyanser av friska vinteräpplen och citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!