Tareqs veganska vårrullar

Publicerat:
2019-04-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2gula lökar
- 10champinjoner
- 4klyfta(or)vitlök
- 5cmingefära
- 20cmpurjolök
- ½spets- eller vitkål
- 3dlböngroddar, färska
- 3dltunna glasnudlar, blötlagda
- salt
- 1-2msksesamolja
- 1litermatolja till fritering
- 1paketvårrulledeg
- kinesisk soja till servering
Så lagar du
1. Skiva lök, champinjoner, vitlök, ingefära och purjolök tunt. Fräs hastigt i 1 msk matolja.
2. Skiva kålen och tillsätt den till stekpannan. Fräs i någon minut och tillsätt sedan böngroddar och glasnudlar. Fräs i 1 minut.
3. Smaka av med salt och tillsätt sedan sesamoljan.
4. Placera ett ark av vårulledegen diagonalt på en skärbräda och pensla den med vatten. Lägg på en generös mängd av fyllningen, ca 1 ½ dl, och rulla samman till en fin rulle. Vik in kanterna tidigt så är det lättare att få en fin rulle som inte går upp. Lägg rullarna på en bricka med ett bakplåtspapper på så fastnar de inte.
5. Hetta upp olja till 160 grader och fritera vårrullarna gyllene. Servera med kinesisk soja.
Tips
Vill du ha glutenfria vårrullar? Använd rispapper istället för vårrulledeg.