Tårtbotten

Publicerat:
2020-03-02Tillagningstid:
Alla behöver ett basrecept för en bra tårtbotten! Här kommer ett basrecept, anpassat efter olika diametrar på bakformar. Gemensamt för alla är att det blir höga bottnar. Bakformen behöver en krage av bakplåtspapper, så inte kakan rinner över.
Ingredienser
Form: 12 cm
- 2stägg
- 1½dlsocker
- 1dlmjöl
- ½dlpotatismjöl
- ½tskbakpulver
- ½tskvaniljsocker
Form: 15 cm
- 3stägg
- 1¾dlsocker
- 1dlmjöl
- ¾dlpotatismjöl
- ¾tskbakpulver
- ¾tskvaniljsocker
Form: 20 cm
- 5stägg
- 3dlsocker
- 2dlmjöl
- 1dlpotatismjöl
- 1tskbakpulver
- 1tskvaniljsocker
Form: 25 cm
- 9stägg
- 5dlsocker
- 3dlmjöl
- 2dlpotatismjöl
- 1½tskbakpulver
- 1½tskvaniljsocker
Så lagar du
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta sedan ned dem i äggsmeten samtidigt som du rör om med en slickepott/slev.
3. Häll upp smeten i bakformen och grädda långt ned i ugnen i 180 grader
OBS! Gräddningstid är beroende av storlek på form, allt emellan 35-70 min. Känn efter med en provsticka, den ska vara torr.