Tarte Flambée

Råvaror i olika skålar

Ingredienser

2portioner

  • 1,5dl
    kallt vatten
  • 230g
    vetemjöl
  • 6g
    jäst
  • 1tsk
    salt (till degen)
  • 250g
    färskost (typ Philadelphia)
  • 1st
    ägg
  • 1krm
    salt (till fyllningen)
  • 100g
    tärnat sidfläsk
  • 0,5st
    skivad rödlök (ta en stor)

Så lagar du

1. Blanda vatten och jäst och häll sedan i mjöl. Knåda i maskin i ca 10 minuter.

2. Häll därefter i saltet och knåda i ytterligare 4 minuter. Låt degen vila i ca 30 minuter.

3. Kavla ut degen tunt över en bakplåt och nyp lite i kanterna så att det bildas en upphöjning.

4. Sätt ugnen på 260 grader eller så varmt det går.

5. Blanda ägget och saltet i färskosten och rör tills det blir en jämn smet. Bred ut över den kavlade degen.

6. Strö därefter ut tärnat sidfläsk och skivad rödlök över ostmassan och ställ Tarte flambéen i nedre delen av ugnen ca 6-9 minuter tills ostmassan fått färg.

Dela det här receptet med dina vänner!