Ingredienser
2portioner
- 1,5dlkallt vatten
- 230gvetemjöl
- 6gjäst
- 1tsksalt (till degen)
- 250gfärskost (typ Philadelphia)
- 1stägg
- 1krmsalt (till fyllningen)
- 100gtärnat sidfläsk
- 0,5stskivad rödlök (ta en stor)
Så lagar du
1. Blanda vatten och jäst och häll sedan i mjöl. Knåda i maskin i ca 10 minuter.
2. Häll därefter i saltet och knåda i ytterligare 4 minuter. Låt degen vila i ca 30 minuter.
3. Kavla ut degen tunt över en bakplåt och nyp lite i kanterna så att det bildas en upphöjning.
4. Sätt ugnen på 260 grader eller så varmt det går.
5. Blanda ägget och saltet i färskosten och rör tills det blir en jämn smet. Bred ut över den kavlade degen.
6. Strö därefter ut tärnat sidfläsk och skivad rödlök över ostmassan och ställ Tarte flambéen i nedre delen av ugnen ca 6-9 minuter tills ostmassan fått färg.