Tarte flambée gratinée

Publicerat:
2018-10-03Tillagningstid:
Ingredienser
Deg
- 5dlvetemjöl (300 g)
- ½tsksalt
- 2dlvatten (200 g)
- 2mskolivolja
Fyllning
- 2stgula lökar
- 400grökt skinka
- 2dllätt crème fraiche
- 6dlriven ost, eller byt ut lite av osten mot skivor av Münsterost
Så lagar du
1. Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och kör ihop till en deg. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Täck den med plastfolie och låt den vila en stund medan du förbereder resten.
2. Sätt ugnen på högsta värme och sätt in en plåt.
3. Skiva lökarna tunt och lägg dem i kallt vatten. Låt dem gärna ligga en stund och häll sedan av vattnet i en sil. Spola av och låt dem rinna av väl.
4. Finstrimla skinkan.
5. Kavla ut ¼ av degen på mjölat bord och lägg den på bakplåtspapper. Bred på crème fraiche men lämna någon centimeter i kanten. Lägg på lök, skinka och ost. Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills de börjar få fin färg. Värm plåten på nytt innan du gräddar nästa tarte.