Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata

Publicerat:
2016-03-09Tillagningstid:
Superenkelt och matigt tilltugg med härliga smaker – funkar också som varmrätt för 2-3 personer.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1färdig pizzadeg
- 1dlcrème fraiche
- 2-3dlriven smakrik ost, t ex Västerbotten
- 150-200gkallrökt lax i skivor
Gräslöksgremolata
- 1kruk(or)gräslök
- rivet skal av 2 citroner
- 2mskrapsolja, gärna kallpressad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakpapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda till fin färg mitt i ugnen, ca 15 min.
2. Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.
3. Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär i bitar och servera direkt.
Dryckestips
2014 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Frankrike,
Nr 2275, 79 kr
eller
Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 129 kr
Alkoholfritt
2014 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kr