Tarte tatin på lök

Publicerat:
2015-11-17Tillagningstid:
Den populära franska äppeldesserten kan också lagas som en sötsalt variant med lök.
Ingredienser
4portioner
Tarte tatin på lök
- 4stgula lökar
- 1mskhonung
- 1kvist(ar)rosmarin
- 50gsmör
- 1paketsmördeg
- 1nypa(or)salt
- 1nypa(or)svartpeppar
Getostkräm
- 50ggetost
- 150gcreme fraiche
Så lagar du
1. Skala och dela lök på mitten.
2. Smält smör och blanda med honung i stekpanna. Vispa tills det blir gyllenbrunt. Lägg sedan i lökar och bryn en liten stund.
3. Strö finhackad rosmarin över och täck lökarna med smördegslock. Baka i ugn på 200 grader i ca 25 minuter tills smördegen är frasig.
4. Vänd upp på ett fat och njut med vispad getost och creme fraiche.