Tataki på oxfilé med ponzudressing

Publicerat:
2018-10-10Tillagningstid:
Tataki är helt enkelt tunt skuret kött eller fisk. Här får köttet sällskap av den japanska dressingen Ponzu som är en syrlig sojadressing. Servera gärna ponzu med skaldjur också. Den är frisk, salt och umamirik.
Ingredienser
4portioner
- 400goxfilé
- 2-3mskfurikake
- olja för stekning
Ponzudressing
- ½dltamarisoja
- 2cmingefära, riven
- 1stvitlöksklyfta, pressad eller riven
- 1stcitron, skal och saft
- 1tsksesamolja
Garnering
- rostade sesamfrön
- 1stsalladslök, skuren i tunna skivor
- 1-2mskrostad lök
Så lagar du
1. Ta ut köttet ur kylskåpet minst 1 timme innan servering.
2. Blanda ingredienserna till ponzudressingen.
3. Rulla köttet i furikake.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan och låt stå i 5-10 minuter. Skär köttet så tunt du kan och lägg upp på uppläggningsfat.
5. Slå över ponzudressing och garnera med sesamfrön, salladslök och rostad lök.
Tips:
I stället för citron kan man använda yozu.