Tekakor

Publicerat:
2020-03-30Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
- 2dlkall mjölk
- 20gjäst
- 60ghonung eller strösocker
- 350gvetemjöl special
- 35gsmör, rumstempererat
- 7gsalt
Så lagar du
1. Blanda jäst och mjölk så att jästen löser sig i mjölken.
2. Tillsätt mjöl, socker/honung och smör och knåda i ca 10 minuter.
3. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare 3 minuter.
4. Låt degen vila 45-50 min någonstans där det är dragfritt, eller lägg degen i en smord låda med lock.
5. Dela upp degen i 12-13 delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på smord plåt och nagga dem med en gaffel.
6. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden. Nu har du byggt ditt eget jäs skåp, jäs ytterligare ca 1 timme.
7. Ta ut plåten och långpannan med vatten och sätt ugnen på 220 grader. När ugnen nått rätt temperatur så grädda tekakorna i ca 4-7 minuter. Lyft direkt av tekakorna från plåten så att de inte eftergräddas.