Ingredienser
4portioner
- 700 glaxfilé, i 4 bitar
- 2dlteriyakisås, färdig (1 dl penslas på laxen, 1 dl till marinering)
- 1dlcrème fraiche
- 1stekologisk lime, det gröna av skalet rivet
- vitpeppar
Sesamwokade grönsaker
- 1stfärsk broccoli, i bitar
- 200gfrysta, gröna sojabönor
- 200gharicots verts, frysta
- ¼stpurjolök, strimlad på snedden
- 2stvitlöksklyftor, rivna
- 2msksesamfrön
- 1påse(ar)färsk spenat, ca 200 g
- 1stlime, pressad
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform, peppra och pensla på 1 dl av såsen, låt gärna marinera en stund. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Koka ris om du önskar. Blanda limeskal och crème fraiche samt woka grönsakerna (nedan) under tiden.
Woka grönsakerna utom spenat hastigt i olja med sesamfrön. Tillsätt spenat, smaka av med lime, salt och peppar.