Teriyakilax med varm tomatsalsa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxfilé
  • 4msk
    teriyakimarinad
  • 3st
    kvisttomater
  • 1st
    grön chilipeppar
  • 1burk(ar)
    ananasringar
  • 2msk
    kallpressad rapsolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök

Så lagar du

Skär laxen i kuber. Lägg bitarna i en skål och häll på marinaden. Låt stå i någon timme eller över natten.

Trä laxen på spett och grilla i ugn eller på grill i ca 5 minuter.

Skär tomater och ananas i mindre bitar, skiva chilin tunt och hacka vitlöken. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt chili och vitlök och låt ingredienserna ”svettas” i några minuter, utan att de får färg. Vänd i tomat och ananas och låt allt bli varmt.

Servera salsan till laxen.

Tips: Salsan passar även bra till kyckling.

Dela det här receptet med dina vänner!