Terrin på Kvibille gräddädel & lufttorkad skinka samt honungsnötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Terrin
- 300gKvibille gräddädel
- 8skiva(or)lufttorkad skinka
- 2ststänger av blekselleri ca 12cm
- ½dlgrädde
- 1dlblandade osaltade nötter
- 2mskhonung
- 1-2mskvatten
- 1stform l13 cm (d 5cm b 7cm)
Så lagar du
<b>Terrin</b>
1. Skala och blanchera bleksellerin, kyl ner i isbad (vatten och is)
2. Mixa osten och grädden i en mixer tills att den är mjuk
3. Täck plastfilm med skinkan, lägg om lott. Lägg i form.
4. Lägg i halva ostmassan, varva med den kokta bleksellerin och fyll på med ostmassa.
5. Vik över skinkan, samt plasten, lägg en tyngt över och ställ i kyl några timmar så att den sätter sig.
6. Lägg nötter och honung i en kastrull och koka ihop tills honungen blir svagt gyllenbrun. Tillsätt vattnet och låt svalna.
7. Vid servering skär terrinen med en varm kniv (spola varmt vatten på knivbladet).
8. Servera honungsnötter samt blekselleri till terrinen.