Ingredienser
4portioner
- 250gäggnudlar
- 2mskthailändsk röd currypasta
- 1burk(ar)kokosmjölk, ca 400 ml
- 1litervatten + 2 hönsbuljongtärningar
- 1stbroccolistånd
- 1ströd paprika
- 4bit(ar)skinn- och benfri laxfilé, 500-600 g
- 2mskfisksås
- 3-4mskpressad lime
- 4stsalladslökar, strimlade
- 1ströd chilifrukt, finstrimlad
- färsk koriander
Så lagar du
1. Börja med att hälla kokande saltat vatten över nudlarna. Låt stå medan du gör resten.
2. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka ca 5 min utan lock.
3. Ansa broccolin och skär den i mindre buketter. Strimla paprikan.
4. Lägg ner laxfiléerna, broccoli och paprika i buljongen. Sjud 4-5 min under lock tills de är precis kokta. Häll under tiden av vattnet på nudlarna och fördela dem i fyra skålar. Lägg upp lax och grönsaker på nudlarna. Häll buljongen över och Toppa med strimlad salladslök och chili samt blad av koriander.