Thaisoppa med lax

Thaisoppa med lax

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    äggnudlar
  • 2msk
    thailändsk röd currypasta
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, ca 400 ml
  • 1liter
    vatten + 2 hönsbuljongtärningar
  • 1st
    broccolistånd
  • 1st
    röd paprika
  • 4bit(ar)
    skinn- och benfri laxfilé, 500-600 g
  • 2msk
    fisksås
  • 3-4msk
    pressad lime
  • 4st
    salladslökar, strimlade
  • 1st
    röd chilifrukt, finstrimlad
  • färsk koriander

Så lagar du

1. Börja med att hälla kokande saltat vatten över nudlarna. Låt stå medan du gör resten.

2. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka ca 5 min utan lock.

3. Ansa broccolin och skär den i mindre buketter. Strimla paprikan.

4. Lägg ner laxfiléerna, broccoli och paprika i buljongen. Sjud 4-5 min under lock tills de är precis kokta. Häll under tiden av vattnet på nudlarna och fördela dem i fyra skålar. Lägg upp lax och grönsaker på nudlarna. Häll buljongen över och Toppa med strimlad salladslök och chili samt blad av koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!