Tian på krabba, avocado och tomat med lime-majonnäs
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2ststora kokta krabbor
- 8stbifftomater
- 20stkorianderblad
- 1stpressad lime
- 2stmogna avocador
- 1stliten röd chilifrukt
- 1tskolivolja
- 1tsktomatpuré blandad med 50 g vanlig majonnäs
- havssalt
Så lagar du
Koka upp vatten i en stor kastrull. Gröp ur tomaterna och skär ett kryss på toppen. Förväll i 10-12 sekunder och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna och skär loss tomatköttet i en lång remsa. Ta ut cirklar på 7 cm diameter med ett mått.
Rensa allt kött ur krabborna, blanda det med korianderbladen och hälften av den pressade limesaften. Blanda avocado, chili och resten av limesaften i en annan skål.
Lägg en tomatrundel inuti ett högt kakmått på en tallrik. (Man kan klippa till en form av en PET-flaska.) Skeda upp en fjärdedel av avocadobitarna där, sen en fjärdedel av krabb-blandningen och platta till lite. Lägg en tomatrundel överst och stryk olja på den. Ringla limemajonnäs runt formen. Skär innanför formens kanter och lyft bort innehållet försiktigt. Gör likadant med de tre återstående. Dekorera med prickar av tomatmajonnäs i en yttre cirkel.
LIME-MAJONNÄS
Mixa äggula, senap, vinäger och limesaft tills det är slätt i mixer, med stavmixer eller i matberedare. Låt motorn gå och häll i oljan i en smal stråle. Späd ev. ut majonnäsen med lite varmt vatten. Salta och peppra.