Tigerkaka grundrecept

Publicerat:
2018-03-08Tillagningstid:
Ingredienser
- 200grumstempererat smör
- 3½dlflorsocker
- 1dlströsocker
- skalet av 1 citron
- 100gkvarg
- ½tsksalt
- 3äggulor
- 3äggvitor
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- ½dlkakao
Så lagar du
1. Smörj och bröa en form på cirka 1½ liter.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Cirka 7-10 minuter.
3. Blanda drygt hälften av strösockret med citronskal, kvarg, salt och äggula.
4. Rör ner blandningen i det fluffiga sockersmöret.
5. Sikta vetemjöl och bakpulver och rör ner det i massan.
6. Vispa äggvitor med resten av strösockret till en maräng. Vänd ner marängen i massan.
7. Lägg ⅓ av smeten i en ny bunke. Rör ner kakaon i smeten i den nya bunken.
8. Vänd ner kakaomassan i den vita massan försiktigt, ett par varv med gummiskrapan räcker så att massan blir marmorerad. Häll massan försiktigt i den bröade formen.
9. Grädda på 180 grader i 50-60 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är klar.