Ingredienser
4portioner
- 2stgula lökar
- 2klyfta(or)vitlök
- 2ströda paprikor
- 1/4strotselleri
- 3stpotatisar
- 200gnötfärs
- 2tskpaprikapulver
- 1 1/2tskmejram
- 1 1/2tskkummin
- 2msktomatpuré
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1litervatten
- 2stkycklingbuljongtärningar
Så lagar du
- Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.
- Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen.
- Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.
- Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.