Tips: Garam masala (kryddblandning till curry)
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 5mskspiskumminfrö
- 5mskhel svartpeppar
- 2mskhela korianderfrön
- 1tskhel kardemumma
- 2tskgurkmeja
- 2tskchilipulver
Så lagar du
Curry heter maträtten, kryddblandningen heter Garam masala. Här är receptet på min variant. Gör en dubbel sats och ta med när du går bort!
Rosta spiskumminfröna i en stor stekpanna på svag värme.
När det börjar "knäppa" är de klara.
Tillsätt resten av kryddorna och rosta under omrörning några minuter till.
Stöt kryddorna väl i en mortel eller använd en kryddkvarn.
Häll upp i en ren glasburk.
Spiskumminfrö och hela korianderfrö hittar du i saluhallar eller asiatiska affärer. Vill du göra en "expressvariant" så köp allt malet, rosta och häll upp på burk.