Tips: Garam masala (kryddblandning till curry)

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 5msk
    spiskumminfrö
  • 5msk
    hel svartpeppar
  • 2msk
    hela korianderfrön
  • 1tsk
    hel kardemumma
  • 2tsk
    gurkmeja
  • 2tsk
    chilipulver

Så lagar du

Curry heter maträtten, kryddblandningen heter Garam masala. Här är receptet på min variant. Gör en dubbel sats och ta med när du går bort!

Rosta spiskumminfröna i en stor stekpanna på svag värme.

När det börjar "knäppa" är de klara.

Tillsätt resten av kryddorna och rosta under omrörning några minuter till.

Stöt kryddorna väl i en mortel eller använd en kryddkvarn.

Häll upp i en ren glasburk.

Spiskumminfrö och hela korianderfrö hittar du i saluhallar eller asiatiska affärer. Vill du göra en "expressvariant" så köp allt malet, rosta och häll upp på burk.

Dela det här receptet med dina vänner!