Tiramisutårta

Tiramisutårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Superlätt tårta som kan ligga klar i frysen långt i förväg. Har du bråttom kan du bara låta den ligga i frysen en timme. Den ska vara riktigt kall men nästan helt tinad vid serveringen.

Ingredienser

8 - 10portioner

Botten

  • 1st
    gelatinblad
  • 1/2dl
    hett starkt kaffe
  • 2msk
    cognac eller irländsk whiskey
  • 1st
    tårtbotten, ca 24 cm

Fyllning

  • 2st
    äggulor
  • 1dl
    strösocker
  • 1burk(ar)
    mascarponeost, 250 g
  • 2 1/2 dl
    mellangrädde

Garnering

  • 2tsk
    kakao
  • 2tsk
    florsocker

Så lagar du

1. Botten: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt cognac.

2. Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.

3. Vispa äggulor, socker och mascarpone tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med folie och frys in.

4. Ta ut den ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.

Dela det här receptet med dina vänner!