Tiramisutårta

Publicerat:
2014-03-26Tillagningstid:
Superlätt tårta som kan ligga klar i frysen långt i förväg. Har du bråttom kan du bara låta den ligga i frysen en timme. Den ska vara riktigt kall men nästan helt tinad vid serveringen.
Ingredienser
8 - 10portioner
Botten
- 1stgelatinblad
- 1/2dlhett starkt kaffe
- 2mskcognac eller irländsk whiskey
- 1sttårtbotten, ca 24 cm
Fyllning
- 2stäggulor
- 1dlströsocker
- 1burk(ar)mascarponeost, 250 g
- 2 1/2 dlmellangrädde
Garnering
- 2tskkakao
- 2tskflorsocker
Så lagar du
1. Botten: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt cognac.
2. Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.
3. Vispa äggulor, socker och mascarpone tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med folie och frys in.
4. Ta ut den ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.