Tiramisu

Publicerat:
2013-11-01Tillagningstid:
Klassisk italiensk dessert med kaffesmak.
Ingredienser
- 250gmascarpone
- 3stägg
- 1stförpackning savoyardikex (italian lady fingers)
- 6msksocker
- 1stkopp starkt kaffe
- Marsala, amaretto, mörkrom eller bittermandelolja till smaksättning av kaffet
- Kakaopulver
Så lagar du
1. Blanda kaffet med några msk Marsala eller annan smaksättare ovan eller några droppar bittermandelolja.
2. Doppa hastigt kexen i blandningen och täck bottnen och kanterna på en lasagneform med dem.
3. Vispa äggulorna med sockret tills det blir slätt och ljust.
4. Blanda i mascarpone tills smeten blir slät igen.
5. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en hård skum.
6. Vänd dem i mascarponesmeten försiktigt tills man får en jämn mousse.
7. Häll moussen i lasagneformen och strö över kakaopulver genom en tesil. Täck med plastfolie och låt vila i kylen minst i 6 timmar (gärna över natt) innan servering. Klart!