Tiramisu med färska bär och passionsfrukt

Mascarpone, savoiardikex, ägg, bär, citron, lime

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 200g
    mascarpone
  • 2st
    ägg
  • 4msk
    socker
  • ca 15st
    Savoiardi kex (finns i så gott som alla välsorterade mataffärer)
  • 8dl
    vatten
  • 1dl
    socker
  • saft av ½ citron och ½ lime
  • 2st
    passionsfrukter

Bär till garnering

  • ca 1 liter färska bär (hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär osv)

Så lagar du

Börja med sockerlagen. Koka upp vattnet med samtliga ingredienser och låt även skalet från passionsfrukterna koka med. Koka allt i ca 5 minuter och låt sedan lagen svalna.

Mascarponekräm

1. Börja med att separera äggulorna och vitorna.

2. Vispa gulorna med 3 msk socker tills de är ljusa och fluffiga. Häll i mascarponen och vispa till en tjock och slät smet. Vispa nu vitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan 1 msk socker och vispa till en lätt maräng. Vänd försiktigt ner vitorna i mascarponekrämen med en stor sked eller slickepott.

3. Ta fram ett fint serveringsfat och lägg 9 st savoiardikex på fatet. Häll över lite av sockerlagen på kexen så att de blir saftiga. Häll på lite av mascarponekrämen och lägg på ett lager av färska bär. Lägg på ett nytt lager savoiardikex och upprepa prceduren med mascarponekräm och bär.

Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!