Tiramisu med persikor

Publicerat:
2021-10-21Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Här har den fått sällskap av persikor som gör den fräsch, saftig och söt.
Ingredienser
8portioner
- 4äggulor
- 2burk(ar)mascarponeost à 250 g
- 2mskfruktlikör
- 3äggvitor
- 1dlströsocker
- 2tskvaniljsocker
- 3dlfruktspad (från de konserverade persikorna)
- 20savoiardikex
- 1burk(ar)konserverade persikor eller 3–4 mogna persikor
Garnering
- rostade mandelflarn
- flytande honung
Så lagar du
- Om du använder färska persikor, skölj dem. Skär persikorna i skivor.
- Vispa ihop äggulor och mascarpone med likören till en slät smet.
- Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
- Tillsätt strö- och vaniljsocker lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast.
- Vänd ner de vispade äggvitorna i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
- Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i fruktspadet. Lägg dem i en form.
- Häll äggsmeten över kexen och lägg på den skivade persikan.
- Gör ett nytt lager av smet, kex och persika.
- Garnera med rostad mandel och ringla över lite honung.
- Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
- Desserten kan med fördel göras dagen före – då blir den som godast.