Toast med parmesanstuvade kantareller och mangold

Toast med parmesanstuvade kantareller och mangold. Rätten är dekorerad med rom och finhackad lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Höstens godaste toast!

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    kantareller
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3msk
    smör
  • 3dl
    grädde
  • 50g
    parmesan
  • 1knippa(or)
    mangold
  • svartpeppar och salt
  • olja, till stekning

Till servering

  • 4skiva(or)
    ljust bröd (brioche eller levain)
  • 1
    silverlök
  • 4
    äggulor
  • 100g
    löjrom

Så lagar du

  1. Rengör svampen och dela den i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Stek svampen på medelvärme med lite olja tills den stekt ur vätskan, tillsätt smöret och fortsätt steka tills svampen börjar få färg.
  4. Vänd ner den hackade löken och vitlöken och låt steka med i ett par minuter.
  5. Häll ner grädden och låt koka ihop hastigt, avsluta med finriven parmesan.
  6. Skölj mangolden och fräs den med smör och salt ca 1 minut.
  7. Rosta brödet och bottna med mangolden och sedan kantarellerna, toppa med hackad silverlök, löjrom och en äggula.

Dela det här receptet med dina vänner!