Toast med parmesanstuvade kantareller och mangold

Publicerat:
2021-08-18Tillagningstid:
Höstens godaste toast!
Ingredienser
4portioner
- 400gkantareller
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 3msksmör
- 3dlgrädde
- 50gparmesan
- 1knippa(or)mangold
- svartpeppar och salt
- olja, till stekning
Till servering
- 4skiva(or)ljust bröd (brioche eller levain)
- 1silverlök
- 4äggulor
- 100glöjrom
Så lagar du
- Rengör svampen och dela den i mindre bitar.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Stek svampen på medelvärme med lite olja tills den stekt ur vätskan, tillsätt smöret och fortsätt steka tills svampen börjar få färg.
- Vänd ner den hackade löken och vitlöken och låt steka med i ett par minuter.
- Häll ner grädden och låt koka ihop hastigt, avsluta med finriven parmesan.
- Skölj mangolden och fräs den med smör och salt ca 1 minut.
- Rosta brödet och bottna med mangolden och sedan kantarellerna, toppa med hackad silverlök, löjrom och en äggula.