Tomat- och ingefärssoppa

Tomatsoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabblagad soppa med bara några få ingredienser. Passar lika bra på 3800 meters höjd som hemma i köket. Recept från Landgång Kilimanjaro.

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    purjolök
  • 2st
    bitar färsk ingefära
  • 5st
    färska tomater
  • 1st
    kyckling buljong
  • några dl vatten
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hacka purjolöken och ingefäran och fräs i lite matfett i en kastrull.

2. Riv tomtaterna på ett rivjärn för att få ut vätskan från skalen.

3. Lägg ned tomaterna i grytan, tillsätt en kycklingbuljongtärning och häll på vatten. Tillsätt så mycket vatten att du är nöjd med konsistensen på soppan.

4. Koka i ungefär 10 minuter.

5. Krydda med salt och peppar. Smaka av och njut.

Dela det här receptet med dina vänner!