Tomat- och paprikasås med mandel

Tomat- och paprikasås med mandel

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    röda paprikor
  • 1st
    röd spansk pepparfrukt
  • 2msk
    olivolja
  • 3st
    scharlottenlökar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 500g
    tomater
  • 100g
    sötmandel
  • 1 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 1msk
    tomatpuré

Så lagar du

1. Ta bort stjälkfästen, kärnor och vita mellanväggar på paprika och pepparfrukt. Tärna paprikan grovt och pepparfrukten fint. Låt alltsammans rostas i stekpanna med olivolja.

2. Skala och hacka löken. Sänk värmen på paprikan och låt lök och vitlök fräsa med.

3. Ta bort stjälkfästena och tärna tomaterna grovt. Låt dem också fräsa med tills de och paprikan är mjuka.

4. Hacka unde rtiden mandeln i matberedare. Tillsätt grönsaksfräset och kör tills allt är finfördelat. Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Värm före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!