Ingredienser
4portioner
- 2ströda paprikor
- 1ströd spansk pepparfrukt
- 2mskolivolja
- 3stscharlottenlökar
- 2stvitlöksklyftor
- 500gtomater
- 100gsötmandel
- 1 1/2tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 1msktomatpuré
Så lagar du
1. Ta bort stjälkfästen, kärnor och vita mellanväggar på paprika och pepparfrukt. Tärna paprikan grovt och pepparfrukten fint. Låt alltsammans rostas i stekpanna med olivolja.
2. Skala och hacka löken. Sänk värmen på paprikan och låt lök och vitlök fräsa med.
3. Ta bort stjälkfästena och tärna tomaterna grovt. Låt dem också fräsa med tills de och paprikan är mjuka.
4. Hacka unde rtiden mandeln i matberedare. Tillsätt grönsaksfräset och kör tills allt är finfördelat. Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Värm före servering.