Tomat på bröd (pan con tomate)

Publicerat:
2017-04-06Tillagningstid:
Rivna tomater med saft som rinner mellan fingrarna och en skiva rostat bröd gnuggat med doftande vitlök. Mer än så behövs inte sägas.
Ingredienser
4portioner
- 4gula tomater
- 4röda tomater
- 4mskolivolja
- salt och peppar
- 1knippa(or)blomkrasse
- 1knippa(or)mynta
- 1vitlök
Så lagar du
1. Rosta eller grilla brödskivorna.
2. Riv de solmogna tomaterna på rivjärn, gula för sig och röda för sig. Det går ungefär en normalstor tomat per brödskiva. Du kan välja olika sorters tomater för olika smak, t ex biff- körsbärs- och plommontomater.
3. Smaksätt de rivna tomaterna med salt och peppar.
4. Dela vitlöken på hälften och gnid de rostade bröden med den.
5. Ös över rikligt med riven tomat på varje brödskiva (fyra skivor med gul tomat och fyra med röd tomat).
6. Dekorera de gula med blomkrasse och de röda med mynta. Häll olivolja över bröden.