Tomat tarte tatin

Tomat tarte tatin

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 250g
    körsbärstomater
  • 2msk
    olja
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan
  • 1msk
    socker
  • 100g
    getost
  • färdig smördeg
  • några matskedar olja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagsbara kanter.

2. Strö lite salt, peppar, socker och några kvistar timjan i botten av formen. Lägg halverade tomater lite huller om buller i formen men lämna en centimeter runt om kanten. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills tomaterna fått lite färg.

3. Smula ut getost över tomaterna och lägg på smördegen så tomaterna täcks. Pensla med lite olivolja och sätt in i ugnen i ytterligare 10–15 minuter tills degen fått fin färg.

4. Ta ut pajen och låt den svalna något innan du vänder på den. Garnera med färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!