Tomatbröd

Publicerat:

Ingredienser

  • 1paket
    jäst
  • 1/2liter
    ljummet vatten
  • 1msk
    salt
  • 2msk
    strösocker
  • 5msk
    olivolja
  • 1liter
    vetemjöl
  • 12st
    soltorkade tomater i olja
  • flingsalt
  • olja

Så lagar du

Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet. Rör om eller vispa tills jästen löst sig. Tillsätt sedan salt, socker, olja och rör om. Tillsätt mjöl, lite i taget. Arbeta med degen tills den släpper från bunkens kanter. Degen ska vara lite kladdig. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i 45 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form (ca 20 x 30 cm) med olivolja och stjälp i degen. Tryck ut degen så att den blir ett par centimeter tjock. Täck över degen igen och låt den jäsa i ytterligare 30 minuter. Häll av oljan från tomaterna och spara den. Tryck ner de soltorkade tomaterna halvvägs i brödet precis innan brödet ställs in i ugnen. Ringla över oljan från tomaterna över brödet och strö över lite flingsalt. Grädda brödet i ugnen i ungefär 40 minuter.

<b>Tips:</b>

Det underlättar om du har en elvisp med degkrokar eller en matberedare när degen ska arbetas ihop.

Dela det här receptet med dina vänner!