Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

  • Antal ca 400-500 g marmelad
  • 800g
    plommontomater ca 12st
  • 350g
    socker
  • 1st
    vaniljstång, delad på längden
  • 70g
    saft av en citron, ca 70g

Så lagar du

1. Koka upp en stor kastrull med vatten, ca 2 liter.

2. Lägg ett tunt snitt med kniven på tomatens topp.

3. Doppa ner tomaterna i det kokande vattnet ca 20 sekunder.

4. Lägg i ett isbad (vatten med is)

5. Skala och kärna ur tomaten.

6. Ta nu endast tomatköttet och koka det med socker, citronsaft samt den delade vaniljstången i en rostfrikastrull.

7. Rör med jämna mellanrum i marmeladen, när temperaturen på marmeladen är ca

8. 103- 106 grader då är den klar att hällas upp på steriliserad glasburk.

Dela det här receptet med dina vänner!