Mauds enkla getostpaj

Ingredienser
6 - 8portioner
- 1dlfullkornsdinkel
- 2dlvetemjöl
- 1krmsalt
- 125gsmör
- 1mskvatten
Fyllning
- 1burk(ar)kesella (250 g)
- 150ggetost
- 6-8sttomater, gärna olika sorter och färger
- några skivade salladslökar eller klippt gräslök
Så lagar du
1. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret däri gärna i matberedare, tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut den i en form 24–26 cm i diameter. Ställ den i kylen eller frysen minst 1 timme.
2. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Riv eller mosa osten och blanda med kesella. Fyll det avsvalnade pajskalet med ostkräm.
4. Täck med skivade tomater och garnera med salladslök eller gräslök.