Tomatsallad med kryddpeppargrädde

Publicerat:
2017-08-14Tillagningstid:
Till den här salladen kan du med fördel använda en rolig blandning småtomater med olika form, färg och smak. Grädde smaksatt med kryddpeppar ger en oväntad smakbrytning till de friska tomaterna.
Ingredienser
4portioner
- 30småtomater
- 1dlgrädde
- ½dlcrème fraiche
- 1tskmald kryddpeppar
- 1dlhelt bovete
- 2kvist(ar)basilika
- salt
Så lagar du
1. Lägg bovete på en plåt och rosta på 130 grader i ugn i cirka 20 minuter tills bovetet är genomrostat in till kärnan. Droppa på lite olja och salta.
2. Vispa grädde och crème fraiche var för sig, blanda med kryddpeppar och smaka av med salt.
3. Dela tomaterna och smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.
4. Servera tomaterna på kryddpepparkräm. Toppa med småbladig basilika och bovete.