Tomatsoppa med chili, ingefära och kokos

Publicerat:
2013-02-06Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1msksmör
- 1mskolivolja
- 1stliten gul lök
- 2stvitlöksklyftor
- ½ stfärsk röd chili, eller ½ tsk chilipulver
- 2 cmfinriven ingefära
- ½ tsksalt
- 1burk(ar)konserverade tomater
- 2dlvatten
- 2dlkokosmjölk - extra krämig
Topping och tillbehör
- färsk koriander
- rostade kokosskivor (kokosflakes)
- naturella nötter och frön
- brödkrutonger
Så lagar du
1. Smält smör och olivolja. Hacka lök och vitlök fint.
2. Mjukstek lök och vitlök försiktigt, tillsätt chili, ingefära och salt och fortsätt steka någon minut.
3. Häll i tomater och låt allt sjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät.
4. Värm kokosmjölken för sig. Blanda tomatsoppa och kokosmjölk till önskad krämighet. Toppa gärna med färsk koriander och rostade kokosskivor (finns att köpa färdiga i välsorterade matbutiker).
Tillbehör
Nötfräs: Fräs nötter och frön i lite smör. Använd t. ex naturella cashewnötter, pinjenötter, sesamfrön och solrosfrön. Krydda förslagsvis med lite salt, chili, paprikapulver och/eller ingefära.
Brödkrutonger: Köp färdiga eller gör egna: Tärna dagsgammalt bröd, ringla över olivolja, krydda med salt och gärna lite örter och rosta i ugn på 200° i ca 10 minuter.