Tomatsoppa med fänkål och körvel toppad med lakritsfärskost

Tomatsoppa med fänkål och körvel

Publicerat:

Tillagningstid:

Vissa av oss kan inte leva utan den, andra har ytterst svårt att förstå tjusningen i lakritsens sötsalta smakvirvlar.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 400g
    färska, ekologiska tomater (skållade)
  • 1st
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    röd chili
  • 0,5st
    fänkål
  • 3msk
    tomatpuré
  • 2burk(ar)
    ekologiska, krossade tomater (à 400g)
  • 1liter
    buljong (från tomatskållningen)
  • salt och peppar
  • 1tsk
    torkad körvel
  • 200g
    färskost
  • 0,5st
    citron (zest och saft)
  • 1tsk
    laktrispulver
  • salt och peppar
  • Färsk körvel att garnera med

Så lagar du

  1. Skålla tomaterna i en liter saltat vatten med färska körvelstjälkar. 
  2. Grovhacka lök, vitlök, chili och fänkål och fräs i oliv- eller rapsolja i en tjockbottnad kastrull. 
  3. Lägg i tomatpurén och fräs lite till. 
  4. Häll på de krossade tomaterna, de skållade tomaterna och buljongen från skållningen. 
  5. Krydda med salt, peppar och körvel efter smak. 
  6. Låt puttra femton till tjugo minuter och mixa soppan slät.
  7. Blanda färskosten med citron och lakritspulver. 
  8. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera soppan i skålar, klicka i färskost och garnera med färsk körvel.

 

Tips!

Du kan även toppa soppan med knaperstekt bacon.

Dela det här receptet med dina vänner!