Tomatsoppa med fänkål och körvel toppad med lakritsfärskost

Publicerat:
2022-08-15Tillagningstid:
Vissa av oss kan inte leva utan den, andra har ytterst svårt att förstå tjusningen i lakritsens sötsalta smakvirvlar.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 400gfärska, ekologiska tomater (skållade)
- 1stgul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1ströd chili
- 0,5stfänkål
- 3msktomatpuré
- 2burk(ar)ekologiska, krossade tomater (à 400g)
- 1literbuljong (från tomatskållningen)
- salt och peppar
- 1tsktorkad körvel
- 200gfärskost
- 0,5stcitron (zest och saft)
- 1tsklaktrispulver
- salt och peppar
- Färsk körvel att garnera med
Så lagar du
- Skålla tomaterna i en liter saltat vatten med färska körvelstjälkar.
- Grovhacka lök, vitlök, chili och fänkål och fräs i oliv- eller rapsolja i en tjockbottnad kastrull.
- Lägg i tomatpurén och fräs lite till.
- Häll på de krossade tomaterna, de skållade tomaterna och buljongen från skållningen.
- Krydda med salt, peppar och körvel efter smak.
- Låt puttra femton till tjugo minuter och mixa soppan slät.
- Blanda färskosten med citron och lakritspulver.
- Smaka av med lite salt och peppar.
Servera soppan i skålar, klicka i färskost och garnera med färsk körvel.
Tips!
Du kan även toppa soppan med knaperstekt bacon.