Tonfiskcarpaccio

Tonfiskcarpaccio

Ingredienser

4portioner

  • 300-400g
    färsk tonfisk
  • 2msk
    farinsocker
  • 1/2 dl
    japansk soya
  • 2msk
    risvinäger
  • 2tsk
    sesamolja
  • 1
    knivsudd chili
  • ev lite finhackad inlagd ingefära
  • ½dl
    rostade sesamfrön
  • salladskrasse eller små späda salladsskott

Wasabikräm

  • 1dl
    creme fraiche
  • 3msk
    finstrimlad inlagd ingefära
  • 2–3 msk
    wasabipulver

Så lagar du

Frys fisken över natten eller dagen innan du ska använda den. Den behöver inte bli genomfryst bara tillräcklig hård för att den ska gå att skära tunt.

Skär fisken så tunt som möjligt och arrangera skivorna på en stor tallrik.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över fisken strax innan servering. Strö över rostade sesamfrön.

Dekorera med salladskrasse och servera wasabikrämen till.

Dela det här receptet med dina vänner!