Tonfisktartar med avokado och krassemajonnäs

Publicerat:
2018-11-21Tillagningstid:
En frisk och lätt förrätt med asiatiska smaker och en ljuvligt pepprig majonnäs. Ta gärna hjälp av en så kallad monteringsring för att få till den snygga formen. Det går naturligtvis också utmärkt att lägga upp på tallrik i all sin enkelhet också!
Ingredienser
4portioner
- 300grå tonfisk, miljömärkt
- 1stlime, zest
- 1mskingefära, finhackad
- 1ströd chili, finhackad
- 1tsksoja
- 1tsksesamolja
- ½tsksalt
- svartpeppar
Krassemajonnäs
- 1stägg
- 1tskrisvinäger
- ½tsksalt
- 1ask(ar)smörgåskrasse
- 2½dlolja, t ex solrosolja eller annan olja med neutral smak
Till garnering
- 2stavokado, mogna
- 1stlime, saft
- salt och svartpeppar
- röstad lök
- tat soi eller smörgåskrasse
Så lagar du
1. Hacka tonfisken i små tärningar. Blanda ner limezest, ingefära, chili, soja och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2. Skala och hacka avokadon i små tärningar. Smaka upp med limesaft, salt, peppar och olivolja.
3. Gör krassemajonnäs efter recept eller smaksätt köpt majonnäs med finklippt smörgåskrasse.
4. Ta hjälp av en monteringsring för att arrangera tartaren på tallrikar. Börja med några matskedar avokado och sedan tonfiskröran. Lyft försiktigt av ringen.
5. Garnera med majonnäs, rostad lök och krasse.
Krassemajonnäs
2. Mixa ägg, vinäger, salt och smörgåskrasse. Häll i oljan droppvis och fortsätt mixa tills all olja är nedvispad i majonnäsen.