Torsk i senapssås med spenat

Publicerat:
2019-01-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400gtorsk eller sej
- 1tsksalt
- 1dlcrème fraiche
- 2tskdijonsenap
- 2tsksenap, grov, stark och söt
- 1dlpersilja finhackad
- 2-3mskkapris
Spenatfräs
- 1gul lök
- 1mskolivolja
- 450gbladspenat, fryst och tinad
- 400gkikärtor
- ½tsksalt
- svartpeppar, nymalen
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft.
2. Skär fisken i 4 bitar. Salta dem runt om. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
3. Blanda crème fraiche med de båda senapssorterna.
4. Bred blandningen på fiskbitarna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen cirka 20 minuter, tiden beror på hur tinad fisken var från början. Du kan alltid kontrollera temperaturen. Den bör vara ca 42 grader.
Spenatfräs
1. Skiva löken tunt. Fräs den i olivoljan tills den börjar mjukna. Krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den. Låt den fräsa med löken några minuter.
2. Spola av kikärterna i en sil och låt dem rinna av. Tillsätt kikärterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
3. Blanda persilja och kapris. Fördela blandningen över den färdiga fisken och servera med spenatfräset.