Torskbiffar med basilikasås

Publicerat:
2019-01-28Tillagningstid:
Fiskbiffar med en god basilikasås kan serveras med olika tillbehör t ex potatis, potatismos, bulgur eller ris. Skulle du få biffar över så är de även goda att äta kalla på knäckebröd. Biffarna är glutenfria om du använder ren havre.
Ingredienser
4portioner
- 400gsej eller torsk
- ¾dlhavregryn
- ¾dlvatten eller mjölk
- 2tskpotatismjöl
- 1tsksalt
- svartpeppar, nymald
- 1ägg
- 1gul lök, liten
- 1knippa(or)dill, ca 20 g
- 1ekologisk citron, finrivet skal
- smör till stekning
Basilikasås
- ½kruk(or)basilika
- 3mskmajonnäs
- 2dltjock yoghurt
- 1klyfta(or)vitlök, pressad
- 2krmsalt
- svartpeppar, nymald
Tillbehör
- potatis, potatismos, bulgur eller ris
- gröna ärtor eller spenat
Så lagar du
1. Skär fisken i bitar.
2. Blanda havregryn, mjölk eller vatten, 1 tsk salt, 2 tsk potatismjöl och nymald svartpeppar i en matberedare.
3. Tillsätt fisken och ägg och kör tills fisken är finfördelad. Riv ner löken i blandningen och finriv sedan citronskalet direkt i blandningen. Tillsätt grovhackad dill. Kör snabbt ihop tills allt blandar sig.
4. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp smör i en stekpanna och stek dem cirka 3 minuter på var sida.
Basilikasås
Mixa basilikabladen med majonnäsen, tillsätt yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.