Ingredienser
4portioner
- 4sttorskfiléer
- 6dlfiskbuljong
- 1dlvitt matlagningsvin
- 28stsockerärtor
- 1stsquash
- 8stspäda morötter
- 1dlfinhackad dill
- 1tsksalt
- 1krmvitpeppar
Så lagar du
En gjutjärnspanna som går att sätta in i ugnen behövs för denna annorlunda stekmetod.
Sätt ugnen på 200 grader. Värm en gjutjärnspanna till hög temperatur och strö i ett lager salt. Saltlagret ska vara så tunt att det går att se botten på stekpannan. Vik torskfiléerna i tre delar och halstra dem ca 1 minut på vardera sidan eller tills de fått fin färg. Vänd med stekspade och strö nytt salt innan fisken läggs i pannan på nytt.
Koka upp fiskbuljongen tillsammans med vinet. Koka grönsakerna i buljongen. Lägg först i morötterna och därefter sockerärtorna eller squashen.
Stek under tiden torsken färdig i ugn, 200 grader i ca 10 minuter beroende på tjocklek.
Sila av buljongen och tillsätt dillen. Mixa buljongen tills den får grön färg.
Smaksätt med salt och peppar. Lägg tillbaka grönsakerna i buljongen och lägg på torsken.
Servera ihop med pressad potatis eller bröd.