Torskfilé med vårprimörer

Torskfilé med vårprimörer

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    torskfiléer
  • 6dl
    fiskbuljong
  • 1dl
    vitt matlagningsvin
  • 28st
    sockerärtor
  • 1st
    squash
  • 8st
    späda morötter
  • 1dl
    finhackad dill
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    vitpeppar

Så lagar du

En gjutjärnspanna som går att sätta in i ugnen behövs för denna annorlunda stekmetod.

Sätt ugnen på 200 grader. Värm en gjutjärnspanna till hög temperatur och strö i ett lager salt. Saltlagret ska vara så tunt att det går att se botten på stekpannan. Vik torskfiléerna i tre delar och halstra dem ca 1 minut på vardera sidan eller tills de fått fin färg. Vänd med stekspade och strö nytt salt innan fisken läggs i pannan på nytt.

Koka upp fiskbuljongen tillsammans med vinet. Koka grönsakerna i buljongen. Lägg först i morötterna och därefter sockerärtorna eller squashen.

Stek under tiden torsken färdig i ugn, 200 grader i ca 10 minuter beroende på tjocklek.

Sila av buljongen och tillsätt dillen. Mixa buljongen tills den får grön färg.

Smaksätt med salt och peppar. Lägg tillbaka grönsakerna i buljongen och lägg på torsken.

Servera ihop med pressad potatis eller bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!