Torskgratäng

Publicerat:
2022-03-22Tillagningstid:
En ljuvlig gratäng där allt tillagas samtidigt i ugnen. Torsken blir riktigt saftig och får en god smak från såsen. Går att servera med potatis, pasta eller ris!
Ingredienser
6portioner
- 800gtorskfilé
- 3dlgrädde (gärna vispgrädde)
- 3dlcrème fraiche
- 1dlhackad färsk dill (eller 0,5 dl djupfryst dill)
- 0,5stpurjolök
- 1stcitron (justera syra efter smak)
- 1stfiskbuljongtärning eller salt
- 1tskdijonsenap
- salt och peppar
Servering
- kokt potatis
- kokta ärtor
Så lagar du
- Värm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper.
- Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform.
- Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken.
- Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Smaklig spis!