Torskrygg i paket

Torskrygg i paket

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    torskrygg, ca 600 g
  • 1st
    fänkål
  • 1st
    stor morot, ca 150 g
  • 1st
    liten bit kålrot, ca 100 g
  • 1msk
    olivolja
  • 1/2tsk
    + 1 tsk salt
  • nymald vitpeppar

Citron- och dillsmör

  • 75g
    rumsvarmt smör
  • 1dl
    hackad dill
  • finrivet skal av 1 ekologisk citron
  • 1msk
    pressad citronsaft

Tillbehör

  • Kokt potatis
  • Citronklyftor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Halvera, skölj och ansa fänkålen. Skala rotfrukterna. Strimla alltsammans och fräs dem mjuka i olivolja. Salta 1/2 tsk.

2. Citron- och dillsmör: Rör samman ingredienserna till smöret.

3. Fördela grönsaksfräset i högar i mitten på 4 bakplåtspapper.

4. Salta och peppra fisken runt om. Lägg den på grönsakerna och klicka smöret ovanpå.

5. Vrid igen paketen och ställ dem i en ugnslångpanna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter för tinad fisk och ca 25 minuter om fisken är fryst. Servera med kokt potatis och citronskivor.

Dela det här receptet med dina vänner!