Ingredienser
4portioner
- 4bit(ar)torskrygg, ca 600 g
- 1stfänkål
- 1ststor morot, ca 150 g
- 1stliten bit kålrot, ca 100 g
- 1mskolivolja
- 1/2tsk+ 1 tsk salt
- nymald vitpeppar
Citron- och dillsmör
- 75grumsvarmt smör
- 1dlhackad dill
- finrivet skal av 1 ekologisk citron
- 1mskpressad citronsaft
Tillbehör
- Kokt potatis
- Citronklyftor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Halvera, skölj och ansa fänkålen. Skala rotfrukterna. Strimla alltsammans och fräs dem mjuka i olivolja. Salta 1/2 tsk.
2. Citron- och dillsmör: Rör samman ingredienserna till smöret.
3. Fördela grönsaksfräset i högar i mitten på 4 bakplåtspapper.
4. Salta och peppra fisken runt om. Lägg den på grönsakerna och klicka smöret ovanpå.
5. Vrid igen paketen och ställ dem i en ugnslångpanna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter för tinad fisk och ca 25 minuter om fisken är fryst. Servera med kokt potatis och citronskivor.